Sublime Text 2


Pred dnevi, ko sem se začel z raziskovanjem Twitter Bootstrap ((Kolekcija orodij v HTML/CSS za hitrejši razvoj spletnih strani: http://twitter.github.com/bootstrap/)), sem se zagledal v tekstovni urejevalnik (izvorne kode), predlagan z njihov strani, Sublime Text 2. Relativno nov in nepoznan program me je navdušil s svojo lahkotnostjo, hitrostjo in lepim estetskim videzom in hitro postal moj primarni urejevalnik te vrste.

Moj prejšnji najljubši urejevalnik Notepad++ sem vrgel na smetišče tudi zaradi funkcije autocomplete (še posebej to velja za HTML in CSS), ki je slednji nima ter knjižnice pogostih snippetov, kar mi omogoča, da mi sedaj ni potrebno za vsako stvar odpirati googla in kopirati/prilepiti določen blok kode.

Všeč mi je tudi funkcija večkratne izbire, kjer lahko narediš več sprememb v istem času in tako ni potrebno vnašati ene spremembe večkrat. Zanimiv je tudi način brez motečih dejavnikov, ki je podoben celozaslonskemu načinu, le da se koda premakne na sredo zaslona, zakrije se windows opravilna vrstica na vrhu pa se prikaže meni.

DODANO: Na voljo je nova verzija Sublime Text 3.