Žreb lige prvakov za sezono 2012/13


Danes ob 18.00 uri bo na sporedu žreb za Ligo prvakov 2012/2013.

PRAVILA

Žreb bo razdelil 32 ekip v 8 skupin (z oznakami od A do H) po 4 udeležence. Edino pravilo pri žrebu skupin je to, da je v eni skupini lahko le en klub iz ene države. Za urnik prenosov pa so pravila takšna, da v primeru kvalifikacije dveh ekip iz iste države, se urnik razvrsti tako, da se njune tekme razdelijo med torkom in sredo ((To pomeni, da na isti dan ne moremo gledati dveh ekip iz iste države.)). Te razvrstitve so odvisne od TV gledalcev ter upoštevajo določbe o konkurenčnosti stadiona. Vsaka ekipa igra tri tekme v torek in tri tekme v sredo. Klubi iz nordijskih držav, Rusije in Belorusije bodo svoje zadnje tekme v gosteh odigrali v decembru zaradi ostrih zim.

BOBNI

Žreba se iz štirih bobnov. Bobne sestavlja 22 avtomatsko kvalificiranih klubov (UEFA jih v bobne razvrsti glede na njihove evropske koeficiente – v obzir se vzame zadnjih pet let) in 10 zmagovalcev končnice (ta se je končala včeraj). Slednji so razporejeni v določen boben glede na njihovo uspešnost v preteklih evropskih sezonah in državo, iz katere prihajajo. Vsaka skupina je narejena z natanko enim udeležencem iz vsakega od štirih bobnov.

Letošnji bobni:

Boben 1Boben 2Boben 3Boben 4
ChelseaValenciaOlympiacosCeltic
BarcelonaBenficaAjaxBorussia Dortmund
Manchester UnitedŠahtarAnderlechtBATE Borisov
BayernZenitJuventusDinamo Zagreb
Real MadridSchalkeSpartakCluj
ArsenalManchester CityParis Saint-GermainMalaga
PortoBragaGalatasarayMontpellier
MilanDinamo KijevLilleNordsjelland

ŽELJA

Kot navijač Manchester Uniteda si želim skupino z Benfico, Ajaxom in Celticom. Bolj kot na težek/lahek nasprotnik sem si preostale klube v skupini zaželel glede na izkušnje, ki jih ima Manchester United s tekem proti tem ekipam. S Celticom se je Manchester United pomeril v predlanski sezoni, z Benfico in Ajaxom pa v lanski evropski sezoni. Plus z Benfico bo United tokrat verjetno bolje opravil kot lani. Vsaj tako upam. Že zaradi “neporavnanih računov”. 🙂