Gonilniki za prenosnik Asus N53Jn v Windows 8


Asus za nekatere modele svojih prenosnikov na svoji spletni strani ne ponuja gonilnikov za najnovejši Windows 8. Obstaja več rešitev:

Nameščanje gonilnikov za Windows 7, saj večina gonilnikov za ta operacijski sistem deluje tudi na Windows 8. Zalomi se pri takih, ki med svojo namestitvijo poizvedujejo po programih, ki jih Windows 7 ima, Windows 8 pa ne in zato se namestitev prekine. Primer takega gonilnika je Power4Gear Hybrid, ki omogoča popolno kontrolo nad porabo energije, ki pa za uspešno namestitev potrebuje program sidebar.exe, ki ga Windows 8 nima .

Namestitev gonilnikov za Windows 8, ki so na seznamu drugega modela prenosnika. Poudaril bi, da naj bo ta model podoben modelu, za katerega se iščejo gonilniki, saj je potem manj iskanja (ista serija ali podserija prenosnikov). V mojem primeru sem gonilnike na ASUSovi strani iskal v N seriji, podserija N53, na koncu pa sem izbral model N53SM. Opozoriti velja še, da nameščajte le gonilnike, ki se imenujejo enako kot njihovi ekvivalenti za Windows 7.