JS Blog Software development, entertainment, lifestyle.

Hobit: Nepričakovano potovanje

H

Film Hobit s podnaslovom Nepričakovano potovanje je posnet po istoimenski knjižni predlogi avtorja J. R. R. Tolkiena, ki je med drugimi napisal tudi veliko bolj znano trilogijo Gospoda Prstanov. Hobit je predzgodba tej trilogiji. Film v naslovu s svojim podnaslovom zajema prvih 6 poglavij knjige.

Kot nekdo, ki je Hobita prebral in z navdušenjem pričakoval njegovo filmsko verzijo, se mi zdi slednji odličen. Vendar pa sem bil glede vsebinskega dela filma kar malo razočaran. Sploh me ne moti, da so notri vključene dodatne opombe iz trilogije Gospodar prstanov, ki se navezujejo na Hobita. To je super, saj zelo dobro podprejo glavno zgodbo. Moti me nekoliko spremenjena zgodba in teh je v filmu kar nekaj. Po pravici povedano mislim, da so se scenaristi tukaj všteli, saj je scenarij v knjigi za sicer zamenjane dele veliko bolj privlačen. V filmu je prisotno nekaj dramatiziranja, ki ga v knjigi sicer ni. Film tudi daje hobitu veliko bolj pomembno vlogo, kot jo sicer ima v knjigi (v prvih 6. poglavjih knjige je bolj v napoto kot korist, njegovo poslanstvo pride na vrsto šele v poznejših poglavjih).

Kako se je pa tebi zdel film? Če si prebral tudi knjig, kako se ti zdi ekranizacija prvih 6 poglavij knjige?

By Jernej
JS Blog Software development, entertainment, lifestyle.

About me

Jernej Sila portrait
Hi, I'm Jernej, a software engineer from Slovenia. Welcome to my personal blog. For more about me, my work and hobbies, please visit my profile page.

Categories

Archives