JS Blog Software development, entertainment, lifestyle.

Za koga naj navijam na SP-ju?

Z

Kot otrok sem pred vsakim večjim nogometnim reprezentančnim tekmovanjem (SP, EP) z lahkoto izbral svojega favorita, sedaj pri slabih 25 letih pa je naloga težja! Deloma tudi zato, ker me reprezentančni nogomet načeloma ne privlači, saj mi predstavlja samo odvračanje pozornosti od res kvalitetnega klubskega nogometa. Edini plus reprezentančnih akcij vidim le v tem, da le-te blagodejno vplivajo klub, ki ima poškodovane igralce, saj se ti prej “vrnejo” na igrišče.

Proces izbiranja reprezentanc, za katere bom navijal, sem začel z reprezentancami, kjer igrajo igralci nogometnega kluba Manchester United, za katerega stiskam pesti. Za Rdeče vrage torej igra 14 reprezentantov iz 9 držav: Belgija, Ekvador, Mehika, Japonska, Nizozemska, Anglija, Španija, Portugalska in Francija. Priznam, da ima od teh naštetih največ možnosti za osvojitev svetovnega pokala Španija, ampak me s svojo igro ne navdušujejo. Naslednja reprezentanca z največ možnostmi za osvojitev Svetovnega pokala je Francija, nato pa Portugalska. Francozi mi tudi niso kaj preveč všeč, so mi pa zato Portugalci. Slednje tudi dobro poznam, saj sem se o njihovih igralcih poučil že za čase Cristiana Ronalda v Unitedu.

Tako da je, pa dajmo navijat za Portugalce in upat, da bojo prišli čim dlje! 😀

By Jernej
JS Blog Software development, entertainment, lifestyle.

About me

Jernej Sila portrait
Hi, I'm Jernej, a software engineer from Slovenia. Welcome to my personal blog. For more about me, my work and hobbies, please visit my profile page.

Categories

Archives