E-bralnik Kindle Paperwhite


Od včeraj se je pričela moja e-bralna izkušnja. Z mimovrste=) je namreč prispel Kindle Paperwhite, ki sem si ga naročil v nedeljo. E-bralnik sem si želel že precej dolgo časa, razlog pa ni ta, ker bi bil “gadget freak”, tehnološki navdušenec ali pa zato, da bi šel v korak s časom. Razlog je v tem, da sem do sedaj v slovenščini prebral kar nekaj knjig, ki so del serij, a ostali deli še niso bili prevedeni, jaz pa nimam časa čakati na prevode.

Mislim, da je splošno znano, kako lahko je danes pridobiti neko digitalno vsebino na svoj računalnik. Tudi branje v angleškem jeziku mi ne predstavlja nobenih ovire. Če pa naletim na kakšno neznano besedo, pa ima Kindle vgrajen slovar, pri čemer ga aktiviram s pridržanjem prsta nad besedo. Če besede ne najde v slovarju, jo poskuša poiskati še na Wikipedii, saj se Kindle lahko poveže z internetom. E-bralnik vsebuje tudi funkcijo Vocabulary Builder, ki shranjuje vse besede, katerih pomen se je iskal.

Pred samim nakupom sem imel pomisleke, ali naj kupim kindla z oglasi ali brez njih (slednji je sicer precej dražji). Odločil sem se za tistega z oglasi in izkazalo se je, da oglasi sploh niso vsiljivi – pokažejo se le takrat, ko je naprava izključena. Pa tudi lepo izpade.

Izključen Kindle Paperwhite