V pričakovanju Hobita


V pričakovanju filma Hobit, ki bo izšel te dni v slovenske kinodvorane, sem si v knjigarni Konzorcij kupil žepno izdajo knjige, po kateri je film posnet. Knjigo sem sicer prebral že pred kakšnimi 7 leti, ko sem še obiskoval tehniško gimnazijo v Novem mestu, a takrat sem jo prebral v slovenskem prevodu, kupljena žepna knjiga pa je v angleškem jeziku. Hobita je napisal J. R. R. Tolkien in je predzgodba trilogije Gospodar prstanov.

Knjiga me je namreč po prvem branju pred leti tako navdušila, da to navdušenje do danes še ni poleglo in je raslo bolj, kot se je bližala izdaja prvega filma o Hobitu. Žal pa sem zgodbo že malo pozabil in me je tako hitro zamikalo, da bi si kupil knjigo, v kateri sem res užival. 🙂 Raje sem kupil angleško verzijo kot slovensko, saj ima angleška trde platnice in zgleda bolj je kompaktna + več bom naredil zase, če bom sproti utrjeval še svoje znanje angleščine.

IMDb ocena prvega filma pove dosti. Dosti pove tudi to, da je režiser Peter Jackson, ki je tudi režiral vse tri dele Gospodarja Prstanov in bil za svoje delo tudi nagrajen z oskarji. Torej garancija za uživancijo! In da ne pozabim na dejstvo, da bodo zgodbo knjige posneli v treh filmih, kar je samo še bolj odlično (res pa je, da bodo zato ustvarjalci dobili več denarja).