Mobitelova poletna ponudba neomejenega interneta


Mobitel je v poletnim mesecih skupaj s hrvaškim mobilnim operaterjem Hrvatski Telekom pripravil ponudbo neomejenega interneta za 10 evrov na mesec – Mobitel naročniki bomo koristili ponudbo v Hrvaškem telekomu in obratno. Podrobneje je razloženo na Mobitelovi strani (vklop, izklop storitve, trajanje ponudbe) na www.mobitel.si/storitve/ht-internet.aspx.

Marsikdo pa na morje vzame tudi prenosnik in veliko mobilnih telefonov danes lahko deluje kot modem in tako lahko namesto pregledovanja interneta na mobitelu pregledujejo internet na prenosniku, internetna povezava pa prihaja iz telefona preko USB kabla.

android usb tethering

Potreben je le že omenjen USB kabel in omogočiti nastavitev deljenja internetne povezave preko USB (USB Tethering) – obkljukamo Omejevanje naprav USB pod brezžične in omrežne povezave/internet in prenosna dostopnost. Telefon mora biti še predtem povezan z računalnikom v načinu MTP – media transfer protocol (način prenosa predstavnosti), saj povezava ne dovoli istočasnega dostopa do podatkov in deljenja interneta.

Podrobnejša navodila za Android se nahajajo na support.google.com/android/answer/168932.